מטרות:
1. יצירת ביטחון וודאות דרך למידה של עובדות ויצירת שיח משותף בנוגע לקורונה
2. חוויה חוגית משותפת דרך משחק תחרותי ומגבש
מהלך:
דגשים להעברת המשחק:
-הפעולה מתבססת על לוח משחק מקוון בסגנון טריוויה.
-ניתן לחלק את החוג לשתי קבוצות או יותר. כדי להקל כדאי לשנות בשם המשתמש ל"שם החניך- הקבוצה האדומה".
- אם הקבוצה רוצה להתייעץ על התשובה אפשר לפתוח קבוצת וואטסאפ ייעודית למשחק.
- כאשר לוחצים על האייקון המתאים בלוח אתם תועברו באופן אוטומטי לשקופית המתאימה. כשרוצים לחזור ללוח- יש ללחוץ על הלוגו "המחנות העולים התנועה שלי"
מידע להוסיף על התשובות:
ראש בראש עובדות והשערות
התשובה היא: מטוש. מטוש הוא בעצם שם אחר למה שאנחנו בדרך כלל קוראים לו מקל אזניים. מאחר והוא משמש לא רק לניקוי האזניים אלא גם לבדיקות רפואיות, כמו בדיקת הקורונה, משתמשים בשם מטוש. במטוש משתמשים לצרכים של רפואה, היגיינה וקוסמטיקה. ממציא המקלות היה ליאו גרסטנצאנג (Gerstenzang), אמריקאי ממוצא יהודי-פולני, אשר בשנות ה-20 של המאה ה-20 הצמיד כותנה לקיסמי שיניים, לשם ניקוי אוזניו.
נכון לא נכון עובדות והשערות
נכון. נגיף הסארס הוא הדומה ביותר לקורונה ולכן נהוג לייחס קרבה בין משפחות שני הנגיפים האלו. קורונה הוא שם כללי למשפחה של נגיפים, כאשר גם בעבר היו מגפות שהתפרצו בעקבות נגיפי קורונה אחרים. הנגיף שהתפרץ עכשיו הוא רק סוג אחד של קורונה, אבל בתקשורת הוא נקרא פשוט בשם כללי 'נגיף הקורונה'.
שאלת בחירה עובדות והשערות
התשובה הנכונה היא חולי סוכרת. בעלי מוגבלויות לא נמצאים בקבוצת סיכון והגיל המוגדר לקבוצת הסיכון הוא מעל גיל 65 ולא 55.כדי לעשות סדר, הכוונה ב'קבוצת סיכון' היא מי שבסיכון גבוה יותר מאחרים לחלות במחלה קשה, אם ידבקו בנגיף.
על פי מה שידוע כעת, עלולים לפתח בסיכוי גבוה יותר את סיבוכי המחלה:
בוגרים מגיל 65
דיירי מוסדות סיעודיים ודיון מוגן
חולים עם מחלת לב קשה
חולים עם מחלת ריאות כרונית קשה
חולי סכרת
חולים המטופלים בדיאליזה
חולי שחמת הכבד
מדוכאי מערכת החיסון ממגוון סיבות אפשריות
הסובלים מהשמנת יתר חולנית
משימה עובדות והשערות
נעבור ביחד על סדר האירועים כפי שהם התרחשו:
ב-31.12 דווח לראשונה על התפרצות קורונה
ב-9.3 הנחיה בישראל לכל החוזרים מחו"ל להיכנס לבידוד
ב-12.3 ארגון הבריאות העולמי מכריז על המחלה כפנדמיה – מגפה עולמית
עד ה-5.4 בעולם אובחנו מיליון חולי קורונה
ב-8.4 ליל הסדר צוין בישראל ללא התכנסויות משפחתיות
ראש בראש- ישראל והעולם
בדקו את מידת הקרבת הנתונים שכולם ניחשו לנתונים המתעדכנים מידי יום כאן
הנתונים מגיעים מאתר קופת חולים כללית ומתעדכנים מידי יממה.
נכון לא נכון ישראל והעולם
לא נכון: רוב חולי הקורונה הם מאירופה או ארצות הברית. אמנם לפי המידע הקיים כיום בעולם, המחלה התפרצה לראשונה בעיירה וואהן שבסין. אך למעשה, רוב הנדבקים והמתים מן המחלה הם מאירופה וארה"ב.שקופית 8- שאלת בחירה ישראל והעולםהתשובה היא דרום קוריאה. במדינה זו הופעלה מדיניות של ביצוע בדיקות בהיקף נרחב מאוד לציבור. הבדיקות אפשרות שליטה גבוהה יותר בהדבקה ואפשרו לשמור על מספר הידבקויות נמוך יחסית למדינות אחרות.
משימה ישראל והעולם
האמת, שאין ספק שמדובר במשבר עולמי שהולך לשנות את מציאות חיינו ולהשפיע על האנושות כולה. אני מקווה שכבני אדם נלמד עד כמה יקרים החיים, כמה חשוב לשמור על הבריאות, כמה חיינו שזורים זה בזה וכמה חשובה היכולת של החברה להתמודד עם משברים בצורה משותפת. למרות הקושי, כיף ומעור תקווה לראות את הערבות ההדדית שיש בחרה בתקופה הזו, את המתנדבים והמתנדבות ואת התמיכה החברתית אחד בשנייה.
ראש בראש כלכלה
יש בישראל כיום כבר מעל למיליון מחוסרי עבודה. שיעור האבטלה עבר את ה-27%. חשוב להבין, לפני שהחל משבר הקורונה אחוז האבטלה בישראל עמד על 3.7%. כלומר, שמשבר הקורונה הכפיל כמעט ב-10 את אחוז האבטלה. חשוב לזכור שאבטלה היא רק דרך אחת להסתכל על המצב הכלכלי, בישראל ישנם עובדים עניים- כלומר אנשים שיש להם עבודה, לא מובטלים ועדיין חיים מתחת לקו העוני
נכון לא נכון כלכלה
לצערי המשפט הזה לא נכון. למעשה, אפשר כבר עכשיו לומר שלא כל כל האנשים יחזרו לעבודתם. סיבה מרכזית לכך היא שהמשבר פגע בעסקים ולכן צמצם את יכולת העסקת העובדים שלהם. כלומר, גם מי שנמצאים עכשיו בחל"ת (חופשה ללא תשלום מהעבודה), לא בטוח יחזרו לעבודתם כשיסתיים המשבר ונחזור לשגרה
שאלת בחירה כלכלה
התשובה היא ד'. אפשר לדמות את המערכת הכלכלית של המשק למחזור הדם בגוף שלנו. מחזור הדם לא מפסיק לנוע, חומרים מגיעים ממקום למקום, מתפרקים, מתחלפים לחומרים אחרים וכך בעצם הגוף שלנו ממשיך לחיות ולפעול. אם קצב זרימת הדם שלנו יורד, אנחנו עייפים יותר ובמצבים קיצוניים יותר זו יכולה להיות סכנת חיים. אז המיתון, הוא מצב שבו קצב הזרימה במשק יורד משמעותית. כלומר, פחות אנשים שקונים, פחות עסקים שמוכרים, הכסף מחליף פחות ידיים ובסופו של דבר- מקומות עבודה נסגרים, אנשים נשארים בלי מקורות הכנסה, לא יכולים לקנות בעסק שכבר פושט רגל וחוזר חלילה. כך נוצר מעגל שלילי של מיתון.
משימה כלכלה
האין ספק שמגפת הקורונה יוצרת משבר כלכלי קשה שיהיו לו השפעות נרחבות על החיים של כולנו. מצטרפת לדברים שלכם ובעיקר רוצה להוסיף את התקווה שתתגבש מדיניות כלכלית שתיטיב עם כל החברה שלנו ושכולם יוכלו לעבוד ולחיות בכבוד, בביטחון וברווחה.
ראש בראש עזרה הדדית
אפשר להתנדב מגיל 16, בכפוף לאישור הורים.
נכון לא נכון עזרה הדדית
לא נכון. משרד הבריאות תומך בהתנדבות אבל כמובן שיש לכך הנחיות כמו: שמירה על מרחק ומיגון מתאים, ביצוע משימות התנדבות שהן חיוניות בלבד, צמצום ככל שניתן את המפגש הפיזי בין המוטב לבין המתנדב ומאמץ לקיים כמה שיותר מהמשימות בדרך מקוונת
שאלת בחירה עזרה הדדית
על פי סקר של המועצה הישראלית להתנדבות, מעל 50% מההתנדבויות נעשות ברשת ובטלפון! הרבה מהצרכים החיוניים בעת הזו קשורים לבירור הצרכים והקשיים על מנת לתת סיוע מתאים וכן תמיכה נפשית וחברתית, בגלל הקושי שהבידוד החברתי מייצר
משימה עזרה הדדית
אז ככה, לפי סקר של המועצה הישראלית להתנדבות, ההתפלגות נראית כך:
1.לא יודעים איפה להתנדב (11%)
2. חוששים להידבק (35%)- קצת יותר משליש
3.טרודים מהמצב הכלכלי- (14%)
4.עסוקים בגידול ילדים קטנים (25%) רבע מהעוגה
חשוב לציין, שלא מעט מהמתנדבים הינם בני נוער וצעירים, דווקא בגלל שרובם לא נמצאים בקבוצת סיכון לחלות במחלקה קשה וגם לא עסוקים בגידול ילדים. מובן שגם אנחנו, בני הנוער, חוששים להידבק וטרודים מהמצב הכלכלי, אבל אני יכולה לומר באופן אישי שאני שמחה מאוד שיש לי את האפשרות להתנדב ולסייע במה שאני יכולה
סיכום: הייתם מעולים! מקווה שגיליתם כמה אתם יודעים על הקורונה ואולי אפילו למדתם כמה דברים חדשים שלא ידעתם לפני. בכל מקרה, אני מקווה שנדע להמשיך לשמור על הבריאות, להישמע להנחיות ומאחלת לנו ולכל עם ישראל שנשמור על החוסן האישי והחברתי, נסייע ונעזור במה שאפשר ונדרוש יחד חיים של בריאות, כבוד, ביטחון רווחה לכל !