top of page

שיחה עם מחנכת הכיתה (לחוגי צעירה)

מטרות השיחה עם מחנכת היא לחזק את השותפות איתה לתקופה זו - להציע את עצמך כמי שיכולה לחזק ולעזור, להבהיר את משמעות תנועת הנוער, וכו'.

את השיחה נכון שתקיים מדריכת החוג ו/או מלוות החוג.


  • מה שלומך?/איך את חווה את התקופה האחרונה? (אפשר להתייחס לאתגרים של למידה מרחוק, לחוסר הוודאות על תנאי ההעסקה ולהתלהמות התקשורתית נגד ציבור המורות)

  • להציג בפניה את רשימת החניכות מהכיתה: מי מגיעה באופן קבוע, מי מגיעה לפעמים. (אפשר להתייחס גם לחניכה ספציפית - לפרגן לה, או להתייעץ על קושי)

  • לעדכן באופן כללי על הפעילות ברשת: כמה פעמים בשבוע, איך בגדול הפעילות נראית, ומה בגדול המשמעות שלה מבחינתך.

  • שאלי: את חושבת שאפשר להרחיב את ההשתתפות של הכיתה? מה לדעתך יוכל לעזור?

  • אמרי: בתוך התקופה המאתגרת הזו הייתי רוצה שנשתף פעולה, הייתי רוצה במקומות שאפשר לעזור לך בהיבטים החברתיים, שהתנועה תהיה נוכחת בבית הספר הוירטואלי כמו שהיא נוכחת בבית הספר הממשי.

  • להציע לקבוע שיעור חברה. לספר על התוכן שהיית רוצה להביא.

דברים שחשוב להבין עם המחנכת לקראת שיעור החברה:

דברים שחשוב להבין איתה: *כמה ילדים בדרך כלל מגיעים?

*עד כמה הם מסתדרים עם הטכנולוגיה? מה הם יודעים לעשות ומה לא?

*כמה זמן זה בדרך כלל שיעור?

*מה את מזהה בתור הצורך החברתי שיש כרגע?

תיאום ציפיות - לבקש מהמחנכת להיות אחראית על משמעת ועל כך שישארו מחוברות לשיעור, ואנחנו נעביר את התוכן. לבקש מהמורה להגיד משהו בתחילת השיעור על הגבולות.

  • לקבוע תאריך לשיעור חברה

19 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

רכזות יקרות, לפניכם הפניות לחומרים שהצטברו בסגר הראשון ויכולים להיות שימושיים עבורכן בבניית ליווי המד"צים ובאופן כללי בשיחות החינוכיות עם המד"צים לקראת סגר החגים המתקרב. לחצו על הטקסט עצמו וכך תגיעו ל

מטרות: להיפגש וירטואלית למרות שאסור פיזית. להכיר את המאמץ לקיים את הפעילות, הכרה בחשיבות פעילות התנועה בתקופה הזו. הגברת תחושת ההזדהות עם התנועה. השתתפות החניכות ובהפצת המסר שקורא להחזיר את התנועות לפ

bottom of page