top of page

עקרונות הפעולה של המחנה במעבר מהדרכה מקוונת להדרכה פיזית במחנה

אלו הם עקרונות בסיסיים המתייחסים לשלב הספציפי של המעבר ההדרגתי בין הדרכה מקוונת להדרכה פיזית. שימו לב שלרשותכם גם תכנית שלבים לחזרה לפעילות פיזית.

1. להתגייס לצו השעה החברתי + יעדי מרכז סדר היום-

תפקיד תנועת הנוער בחירום לא נגמר, אנו עוד נדרשים לסייע לבתי הספר, למערכות ההתנדבות הרשותיות וכד'. אלו צרכים קונקרטיים ומשמעותיים בעלי הרבה ערך. לצד זה, יש להציב במרכז סדר היום ובסדר עדיפות גבוה את העמידה ביעדי מרכז סדר היום (סוללות+להדרכה), במיוחד כלפי המשימה של גיוס קבוצה כמה שיותר גדולה שתירשם לקורס מד"צים הקרוב. ,

יש לשאוף לחבר עד כמה שניתן בין הפעילות החברתית לאומית לבין הפעילות החינוכית והגיוסית. לדוגמה – הדרכת כיתות ג' בבית הספר הוא צורך קריטי של בית הספר כעת, והוא גם הזדמנות טובה להקמת חוגי ג' לקראת הקיץ!

2. יצירת וודאות בתוך חוסר הוודאות - זה היה נכון גם בתחילת משבר הקורנה, וזה נכון גם עכשיו. אם כי כעת יש יותר בהירות. יש תמונה ברורה יותר של מתי יחזרו הלימודים, יש כבר החלטות שהתקבלו לגבי מפעלי הקיץ, ונדמה שפתיחת המחנה קרובה. זה דורש אותנו ליצר וודאות נוספת גם לחניכים וגם למדריכים במחנה – החל מאיך נראות הפעולות הקרובות, דרך איך תראה הפעילות קיץ. לייצר וודאות קודם כל לאיך גם אם אין לנו עדיין מתי. ככל שיהיה לנו יותר וודאות במה נעשה כשיהיה אפשר, ככה ניהיה ערוכים לזמן בו נוכל לקיים את זה. ככה נוכל להמשיך תהליכים, ולא רק להגיב לדברים מעכשיו לעכשיו.

3. עברנו את השיא של המשבר, אך הוא עוד לא נגמר –

אנחנו לא בדיוק 'חוזרים לשגרה', מכיוון שהחזרה למחנה תכלול שגרה חדשה ושונה ממה שהייתה. היא תתאפיין בנהלים והתנהלות שאנחנו לא רגילים אליה. יכול להיות שנערך עם המדריכים לזה שאסור משהו מסוים, ויום אחרי זה כבר יגידו שהוא מותר. אנחנו צפויים להיתקל בדברים שלא פגשנו לפני – הורים שמפחדים לשלוח את ילדיהם לפעילות, מצוקות חניכים שלא היו קודם עלולים לצוף, מצבם הכלכלי של משפחות החניכים השתנה, לצד זה כמובן יהיו גם דברים משמחים וטובים. צריך לשמור על ערנות, אחריות ועל הרוח החלוצית והיצירתית שלוותה אותנו עד כה במשבר במענה הניתן לחניכים ולסביבה.

4. להבין את המציאות תוך כדי השתתפות בעיצובה

תנועת הנוער צריכה למקם את עצמה בתוך המחאות החברתיות שילכו ויתגברו. אנחנו בתחילתו של משבר כלכלי שבתוכו יש צורך בחינוך ביקורתי ופוליטי, לצד קריאה לפעולה ציבורית. חשוב מאוד שניתן כלים לחניכים ולמדריכים להבין את המציאות סביבם, ולדעת שקיימות אלטרנטיבות טובה. הבנת המציאות היא גם משאב רגשי חשוב בהתמודדות עם משבר כזה.

עלינו ליזום, לסייע ולהשתתף בפעילויות הציבוריות השנות ובהפגנות. כמובן תוך שמירה על כל הנהלים.

18 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

רכזות יקרות, לפניכם הפניות לחומרים שהצטברו בסגר הראשון ויכולים להיות שימושיים עבורכן בבניית ליווי המד"צים ובאופן כללי בשיחות החינוכיות עם המד"צים לקראת סגר החגים המתקרב. לחצו על הטקסט עצמו וכך תגיעו ל

מטרות: להיפגש וירטואלית למרות שאסור פיזית. להכיר את המאמץ לקיים את הפעילות, הכרה בחשיבות פעילות התנועה בתקופה הזו. הגברת תחושת ההזדהות עם התנועה. השתתפות החניכות ובהפצת המסר שקורא להחזיר את התנועות לפ

bottom of page