top of page

"המדריך למדריך ברשת"

עודכן: 1 במאי 2020


כאן תמצאו את המצגת של מודל ההדרכה המקוונת. דרכה תוכלו להיכנס לתחום החדש בתנועה- תחום ההדרכה המקוונת. מוזמנים להשתמש בו לליווי והכשרות מדריכים, שיחות חינוכיות, הכרות עם כלים וזיהוי אתגרים בהדרכה להמשך.


מדריכים יקרים,

נכון לשעה זו, לאור הנחיות מוסדות המדינה אנחנו עוברים כולנו לפורמט של הדרכה מקוונת.

עומד בפנינו אתגר חדש, שרובנו לא התנסינו בו בעבר: להמשיך להיות מדריכים וחניכים בעת הזו, לקיים את התנועה הלכה למעשה – ברשת.

דווקא בעת הזו, בה מופרת שגרת חיינו וכולנו מתמודדים עם לחץ וחוסר ודאות - נעצים את רוחה וכוחה של התנועה דרך המפגש והשותפות, השיתוף, השמחה, התמיכה, העידוד, הצחוק והמשחק.

נבנה את המחנה ואת פעילות התנועה בעת הזו כמרכז חוסן משמעותי עבור הסביבה הקרובה והחברה כולה ונהיה עסוקים ביצירת המענה המיטבי ביותר לילדים ולנוער, חניכים ושאינם חניכים.


אז איך עושים את זה?

שלב ראשון – וודאו שהחניכים מודעים לכך שלא מתקיימת פעילות כסדרה היום במחנה.

שלב שני – בחרו רשת/פורמט המתאים ביותר לחוג אותו אתם מדריכים. לדוגמה: וואטסאפ, טיק-טוק, אינסטגרם, סנאפצ'ט וכו'... הזמינו את החניכים להיפגש בשעה מסויימת לפעילות בפורמט בו בחרתם.

שלב שלישי – תכננו את המפגש וזכרו: בכל פורמט שתבחרו המפגש יראה מעט שונה, בהתאם למה שהאפליקציה מציעה.


בסיסים טכניים לקיום הפעילות :

  1. הפעילות חייבת להיות נגישה למובייל עבור חניכים – אסור לאפשר להימצאות של מחשבים המחוברים למצלמה ומיקרופון להוות מכשול עבור הילדים להשתתף בפעולה.

  2. על המדריך (המנחה/המשדר) לקיים את הפעולה בסביבה תומכת wifi בעוצמה גבוהה וחיבור איכותי.

  3. ככלל – רצוי מאוד שהמדריך (מנחה השידור) יבצע את הפעולה ממחשב המחובר לאינטרנט בכבל.


דגשים - מסגרת הפעילות:

  1. דאגו לשלוח מראש לחניכים הנחיות ברורות על שימוש בהאנגאאוט, בסנפצ'אט או בכל רשת חברתית/אפליקציה שבחרתם להשתמש בה. תנו להם משימה ברורה להתכונן ולוודא שהם יודעים איך להפעיל ולתפעל. (קישור להסבר על הרשתות השונות והמאפיינים שלהם)

  2. השתמשו ברשימת שידור בוואטסאפ כדי לאשר השתתפות עם כל אחד ואחת מהחניכים. אם חניך לא עונה בחיוב או לא עונה בכלל - הקפידו להתקשר ולדרוש בשלומו.

  3. תכננו פעילות קצרה יותר מפעולה רגילה במחנה – בין 20 דקות ל-60 דקות. שימו לב- לחניכי השכבה הצעירה נכון להתאים פעילות קצרה יותר מלחניכים בוגרים יותר, ובחלק מחוגי הצעירה ייתכן שפעולה בהנגאאוט/סנאפצ'אט לא תצליח לעבוד. תכננו בפעולה זמן להתחברות של כולן, הציבו ציפיה עד כמה שאפשר להשתתפות בפעולה מתחילתה ועד סופה - אחרת יהיה קשה להתייחס. (קישור לבסיס מהלך פעולה).

  4. שלבו בין לבין הפעולות המקוונות גם משימות/תחרויות ופעילויות הפגתיות מסביב לשעון שהחניכים יכולים לעשות בזמנם החופשי או בטווח זמן שתגדירו מראש. כדאי לשמור על מתח פעילות גבוה - החניכות נמצאות בבתים עם הרבה זמן פנוי. בנק רעיונות לפעילות נמצא באתר.

  5. זכרו- כל המשפחה בבית, נסו לחשוב על פעילויות שיכולות לשלב גם את ההורים ובני המשפחה האחרים. (קישור להצעה לפעילות הורים וילדים)


דגשים חינוכיים:

  1. תפקיד המדריכה בתוך סיטואציה של הדרכת פעולה מקוונת - חשוב להנחות דיונים או משחקים באופן אקטיבי מאוד, משום שבפעולה מקוונת קשה יותר להכיל התפזרות. כלים שיכולים לעזור לפקס: לבקש ממי שלא מדברת לשים את עצמה על השתק כדי לשפר את איכות השמיעה; להשתמש ב'שיתוף מסך' כדי לקרוא טקסט או לראות את מה שהמדריכה כותבת על המחשב שלה; סבב שכל חניכה מזמינה חניכה אחרת לדבר אחריה.

  2. במפגש רשת, קשה יותר לקיים שיחות טעונות בצורה בטוחה ומעמיקה מאשר פנים מול פנים. יש מקום חשוב לאמירות ברורות של המדריכה, וכדאי לחשוב אילו שיחות לקיים בפעולה ואילו שיחות עדיף להשאיר לטלפון פנים מול פנים.

  3. חשוב להציב גבולות ברורים לאופן ההשתתפות של החניכות - ביחס ללבוש נאות, מקום ההשתתפות (לא מהשירותים למשל) וכו'.

  4. יש להדריך את הפעולה עם חולצה כחולה.

  5. כדאי לחשוב באופן יצירתי איך לשמור על כמה שיותר אלמנטים בפעילות המוכרת - למשל לעשות משחק או סבב אהוב על החוג בפורמט וירטואלי. חשוב לייצר תחושה שגם בתוך המציאות החדשה עדיין יש דברים שמוכרים לנו שיכולים להמשיך ולהיות רלוונטיים.

  6. חשוב להשתמש בפעילות כמנוף לשימור הקשר עם החניכות, להזמין דרך הפעילות חניכות להיות בקשר, וליצור קשר אחר כך עם חניכות שהגיבו בצורה שמעוררת חשש.


110 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

רכזות יקרות, לפניכם הפניות לחומרים שהצטברו בסגר הראשון ויכולים להיות שימושיים עבורכן בבניית ליווי המד"צים ובאופן כללי בשיחות החינוכיות עם המד"צים לקראת סגר החגים המתקרב. לחצו על הטקסט עצמו וכך תגיעו ל

מטרות: להיפגש וירטואלית למרות שאסור פיזית. להכיר את המאמץ לקיים את הפעילות, הכרה בחשיבות פעילות התנועה בתקופה הזו. הגברת תחושת ההזדהות עם התנועה. השתתפות החניכות ובהפצת המסר שקורא להחזיר את התנועות לפ

bottom of page